PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Sătmarul va fi survolat de elicoptere americane Black Hawk

Biroul de Relaţii Publice al Forţelor Terestre ale S.U.A. din Europa și din Africa, cu sediul la Wiesbaden, Germania, a transmis vineri, 11 martie, o înștiințare către comunitate cu privire la intensificarea activităţilor de zbor în zonele Bucureşti, Sibiu și Satu Mare.

În perioada 12-16 martie, aproximativ 10 elicoptere aparţinând Forţelor Terestre ale S.U.A. urmează să decoleze de la baza Mihail Kogălniceanu, din România, către bazele de antrenament din Letonia. Elicopterele Black Hawk aparţin Brigăzii 1 Aviaţie de Luptă, care face parte din Divizia 1 Infanterie, cu sediul la Fort Riley, în Kansas, detaşate în Europa pentru o rotaţie de 9 luni, în sprijinul operaţiunii Atlantic Resolve.

„În această perioadă, este posibil ca localnicii din zona aflată în proximitatea oraşelor Bucureşti, Sibiu şi Satu Mare să vadă o formaţie amplă de elicoptere în zbor“, spun americanii.

Zborurile sunt planificate între orele 8:00 şi 18:00. „Se vor respecta procedurile standard de reducere a zgomotului“, dau oficialii SUA asigurări.