PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. Premieră la Satu Mare! Parcul Central, decorat cu ornamente pascale: ouă colorate, mascotă-iepuraș

Parcul Central din municipiul Satu Mare va fi decorat, pentru prima dată, cu ornamente pascale. Un iepuraș-gigant, ouă, poartă cu motive sătmărene, puncte-selfie, plus alte ornamente specifice Paștelui vor încânta privirile trecătorilor.

Totodată, în acest an, Primăria lansează și pune bazele unui eveniment care să devină tradiție în Satu Mare: Târgul de Paște, cu produse 100% locale. Sătmărenii sunt invitați astfel la la ediția specială a Târgului Produselor Sătmărene, în perioada 26 martie – 3 aprilie, între orele 10.00 și 18.00, în parcul din Piața Libertății unde vor fi amplasate 30 de căsuțe.

,,La ediția din acest an am pus accent pe tradiționalele produse care ocupă loc pe masa festivă. Astfel, veți avea ocazia să achiziționați vinul, pălinca, șunca, prăjiturile, legumele, chiar și coșul împletit de la producători autohtoni sătmăreni. Sătmărenii care doresc să-și decoreze casa de sărbători vor găsi elemente specifice din flori, ceramică, textile sau alte obiecte decorative. Decorațiunile tematice amplasate în parc sunt aduse în premieră pentru publicul sătmărean. În contextul Covid-19 veți putea parcurge în condiții sigure un traseu cu opriri la diferite puncte de interes, fără să vă aglomerați”, spun reprezentanții municipalității.

Mai mult decât atât, cu ocazia Târgului de Paște Ortodox 23 aprilie – 1 mai, Primăria anunță că pregătește noi surprize pentru sătmăreni!

Organizatorii târgului sunt Primăria Municipiului Satu Mare, Centrul Cultural G.M. Zamfirescu, Consiliul Județean Satu Mare, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale împreună cu Asociația pentru Dezvoltarea Rurală Sătmăreană.

PortalSM a transmis LIVE de la fața locului: