PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

IMAGINI-DRONĂ. Lacul Cubic se transformă în cel mai mare parc din Satu Mare

Lucrările de amenajare la cel mai mare parc din Satu Mare, aflat pe locul fostului Lac Cubic avansează, prinzând contur.

Astfel, după aproape 30 de ani, Lacul Cubic se va transforma într-un loc de relaxare, urmând, așadar, ca dintr-o zonă degradată, unde s-au depozitat de-a lungul timpului deșeuri, să fie un loc de petrecere a timpului liber. Zona respectivă are o suprafață de aproximativ 5 hectare, urmând să fie cel mai mare parc din Satu Mare.

Reporterii PortalSM aflați azi la fața locului au surprins stadiul lucărilor de amenajare și reabilitare ale viitorului parc. Lucrările se afla în stadiul de montare a bordurilor.

Urmează ca în cadrul proiectului de refacere și reabilitarea a zonei să fie construite alei pietonale pavate cu piatră naturala. De asemenea, un loc de joacă pentru copii și un teren de sport multifuncțional. Pentru iubitorii de sport se va amenaja o pistă de biciclete și o platformă pentru patinele cu roți. Se va mai amplasa și o platformă pentru fitness. Vor fi amenajate spații verzi, inclusiv ronduri cu flori. Vor fi plantați arbori și arbuști, se va face un sistem de irigare. Iubitorii de animale vor avea la dispoziție o zonă împrejmuită pentru a-și plimba patrupedele.

,,Lacul Cubic va fi amenajat pentru joacă cât şi pentru recreaţie şi sport. Vor fi prezente echipamente pentru copiii de diferite vârste, iar adulții vor avea la dispoziție un spațiu generos de recreere, un spațiu dorit de peste 30 de ani”, a declarat primarul Kereskényi Gábor în octombrie 2020.

Reabilitarea parcului presupune crearea mai multor zone distincte care să satisfacă toate categoriile de vârstă. Valoarea proiectului este de 13.185.373,24 lei, acesta fiind finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional.

Pentru a fi la curent cu știrile PortalSM vă invităm să ne urmăriți și pe pagina de facebook.