PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

USR PLUS vrea să taie indemnizațiile membrilor ATOP. Radu Panait: Oprim risipirea banilor publici!

USR PLUS a depus o inițiativă legislativă de eliminare a indemnizațiilor pentru membrii Autorității Teritoriale pentru Ordine Publică (ATOP), pe motiv că instituția reunește numeroși reprezentanți ai instituțiilor din sistemul de ordine publică, aceștia fiind remunerați de două ori pentru aceeași muncă.

,,Milioane de lei au fost risipiți la propriu, anual, pentru participarea la ședințe a membrilor ATOP. Din comisiile ATOP fac parte consilieri județeni din fiecare partid, funcționari și șefi ai instituțiilor de forță: Poliție, Jandarmerie și Pompieri. Practic, cei care fac parte din aceste comisii sunt plătiți de două ori: pentru funcțiile pe care le dețin în instituții, și pentru faptul că sunt membri ATOP.

Dacă ținem cont de faptul că aceste ședințe au doar rol consultativ, iar în județul Satu Mare plata pentru participarea la o ședință pe lună era de 1.500 lei/membru, vedem cum sume importante de bani erau aruncate practic pe NIMIC.

Deputații USR PLUS au depus o inițiativă legislativă care prevede eliminarea remunerării membrilor, reușind astfel să reducem risipa banilor publici. Susțin această inițiativă, sunt unul dintre semnatari și consider că o astfel de măsură era mai mult decât necesară.  Reducem risipa din bani publici și continuăm revoluția bunei guvernări!”, a declarat deputatul USR PLUS de Satu Mare, Radu Panait.