PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Victorie răsunătoare în lumea tenisului de câmp sătmarean

Victorie răsunătoare în lumea tenisului de câmp sătmărean. O tânără sătmăreancă a obținut locul I la selecțiile pentru lotul național de tenis de câmp.

Sătmăreanca Vanessa Ioana Nocaci (13 ani) a reușit cea mai mare performanța din cariera sa, obținând Locul I la Selecțiile pentru Lotul Național de Tenis la categoria U14! În grupe, a castigat cu brio cele 3 meciuri disputate împotriva jucătoarelor Anghel Alexandra Irina (CS Dinamo București), Olteanu Sara ( AS Club Politehnică) și Maria Eva Ionescu ( AS Tenis Club Curtea de Argeș)

În semifinale a jucat contra bunei ei prietene Oana Anamaria Federica (Universitatea Târgu Mureș), iar finala a jucat-o contra locului I la nivel de țară, Komarov Andrada (Lps Mircea Eliade București). La Selecțiile pentru Lotul Național participă cele mai bune 16 jucătoare din România. Vanessa Ioana Nocaci reușind performanța unică și incredibilă să aducă tenisul sătmărean la loc de cinste!

Munca întregii echipe Matei Horia-antrenor, Dana Marinau- preparator fizic și Ioan Popoviciu-psiholog, a ajuns să fie pe deplin recunoscută prin victoriile sale! Munca, talentul, dedicția și determinarea au adus-o pe un loc fruntaș, obținând astfel cea mai mare realizare la tenisul de camp pentru orașul natal Satu Mare.

A început tenisul la 8 ani. În anul 2019 a obținut titlul de vicecampioană a României la categoria sa de vârstă. În toamna aceluiași an a câstigat împreună cu echipa sa, titlul de campion național! A participat la peste 25 de turnee internaționale! Este clasată în primele 160 de jucătoare din tenisul european! Țelul pentru acest an este să ajungă în top 30 internațional.

Împlinește 14 ani în 11 iulie! Pentru a avea parte de cele mai bune condiții de antrenament, s-a mutat la Oradea. Frecventează cursurile Colegiului National „Onisifor Ghibu” din Oradea. Doamna dirigintă spune despre ea că este  “O fetiță deosebită care are rezultate foarte bune și la învățătură.”

Pentru a fi la curent cu știrile PortalSM vă invităm să ne urmăriți și pe pagina de facebook.