PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Poetul sătmărean Francisc Balogh a obținut locul II la un concurs național de poezie

După ce anul trecut a obținut locul 1 la concursul Olimpiada Mondială de Poezie organizat de World Poets Association, poetul sătmărean Francisc Balogh continuă firul rezultatelor deosebite și anul acesta. 

Pe lângă multiplele antologii apărute în țară în care a semnat grupaje de poezii, luna trecută, Francisc Balogh a obținut mențiunea 1 la prima ediție a concursului de poezie (un concurs pentru scriitori români de pretutindeni) Mantaua lui Gogol organizat de Academia Literară Mantaua lui Gogol și Editura Mantaua lui Gogol din București. Astăzi 24 mai, poetul a ocupat locul 2 la secțiunea poezie a  concursului de creații literare „Ne scriu din cer poeții”, ediția 2021, organizat de Tabăra de prietenie literară „ De amicitia”.

Participanții la acest concurs au fost scriitori români de pretutindeni, juriul a fost alcătuit din scriitori membrii ai Uniunii Scriitorilor din România. Tema ediției din acest an a fost „In memoriam”, grupajele de poezii fiind dedicate unor scriitori trecuți în neființă. Grupajul lui Francisc Balogh a fost dedicat „In memoriam” poetesa și pictorița sătmăreană Iulia Olaru. Poeziile din cadrul concursului vor apărea în antologia „Ne scriu din cer poeții”.

De asemenea, după câștigarea Olimpiadei Mondiale de Poezie, poetul Francisc Balogh a scris mai mult și în limba engleză. A apărut în mai multe reviste literare din Marea Britanie: The Poet, One Hand Clapping, LothLorien Poetry Journal, in SUA în revistele Spillwords, Open Door Poetry, în India in revistele Litterateur Rw, OPA, Cultural Reverence.

Nu în ultimul rând, Francisc Balogh semnează câteva poezii și în antologia in limba engleză The Faith a revistei The Poet și în antologia „Life” a revistei Open Door din SUA.