PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTOGALERIEI. Ziua Drapelului Național, sărbătorită în municipiul Satu Mare

Ziua Drapelului Național, sărbătorită în municipiul Satu Mare. Prefectul Altfatter Tamás, întâmpinat de Armata Română ca persoana oficială, a deschis prin salutul Gărzii de onoare manifestările dedicate Zilei Drapelului Național care s-au desfășurat astăzi, 26 iunie 2021 la Monumentul Ostașului Român din Pța V. Lucaciu, municipiul Satu Mare.

Alături de el s-au aflat subprefecții Lavinia Kiss și Radu Bud, președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba și vicepreședintele Valer Beseni, primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor și viceprimarul Adelin Ghiarfas, parlamentari, șefii structurilor Ministerului Apărării Naționale și a Ministerului Afacerilor Interne.

Ceremonialul a început ieri, 25 Iunie 2021 începând cu ora 18,00 când Drapelul a fost coborât de pe catarg și înmânat reprezentanților Bisericii Ortodoxe pentru sfințire. Astăzi, începând cu ora 9,30 la Catedrala Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” preoții au săvârșit slujba de sfințire a Drapelului, acesta fiind înmânat Armatei Române pentru a fi reînălțat pe catarg.
Înălțarea pe catarg a Drapelului României, odată cu rostirea rugăciunii de sacralizare, s-a făcut în acordurile Imnului Național. Ceremonia s-a încheiat cu defilarea Gărzii de onoare, în prezența unui public numeros.