PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Razii de amploare pe șoselele din județ. Amenzi, permise reținute și dosare penale

De la începutul minivacanței, poliţiştii rutieri sătmăreni au fost permanent prezenți la datorie pentru prevenirea evenimentelor rutiere, combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, dar și pentru fluidizarea și siguranța traficului rutier, pe raza judeţului.

Astfel, la data de 20 iunie, s-a desfășurat acțiunea „Alcohol&Drugs Marathon”, în cadrul căreia polițiștii sătmăreni au acţionat pe principalele artere din județ, cu scopul a reduce riscul rutier, a preveni evenimentele rutiere și a combate conducerea pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În urma activităților desfășurate polițiștii au aplicat 78 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 54.240 de lei.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 19 conducători auto, astfel:

Totodată, polițiștii sătmăreni au constatat 8 infracțiuni la regimul rutier.

Astfel, cinci conducători auto, cu vârste cuprinse între 40 și 53 de ani, au fost identificați în trafic, la volanul autoturismelor după ce au consumat băuturi alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest, au rezultat valori cuprinse între 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat și 1,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile cercetările continuă în cadrul dosarelor penale întocmite sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

Sursa: IPJ Satu Mare