PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Deputatul Adrian Cozma, mesaj de Ziua Imnului: Carei, pământ românesc!

Deputatul Adrian Cozma a transmis, cu ocazia Zilei Imnului Național, că municipiul Carei ,,este pământul românesc unde imnul răsună mai intens și unde sentimentul patriotic îl simțim mai profund decât oriunde.’’

Redăm mai jos mesajul parlamentarului sătmărean:

,,Imnul Național al României este simbolul care vibrează puternic pentru toți cei care gândim și acționăm în spiritul patriotismului care ne unește pe noi pe toți românii.

Simbolurile țării, faptele înaintașilor noștri și istoria noastră ne definesc ca țara și popor. E important să ne cinstim trecutul și să intelegem acțiunile celor de dinaintea noastră pentru a pregăti cat mai bine viitorul.

Deşteaptă-te române!, simbol al unităţii Revoluţiei Române de la 1848, este sărbătorit an de an la 29 iulie, dată la care, în anul 1848, ”Deşteaptă-te române!” a fost cântat pentru prima dată oficial.

La originea imnului naţional al României se află poemul patriotic ”Un răsunet”, scris de Andrei Mureşanu şi publicat pentru prima dată pe 21 iunie 1848.

Conţinutul profund patriotic şi naţional al poeziei a fost de natură să însufleţească numeroasele adunări ale militanţilor paşoptişti, pentru drepturi naţionale, mai ales din Transilvania. A fost intonat în timpul Războiului de Independenţă (1877-1878), în Primul Război Mondial şi la Marea Unire din 1918. A fost, de asemenea, intonat în cel de-al Doilea Război Mondial.

Este o zi care merită cinstită an de an pentru a păstra memoria celor care au luptat pentru libertatea noastră. La Mulți Ani Imnului Național al României!’’

Exit mobile version