PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Peste 1.800 de îngheţate retrase din magazinele sătmărene. Pot cauza probleme cardiace sau cancerigene

inghetata

Peste 1.800 de îngheţate au fost retrase din supermarketurile şi din magazinele din judeţul Satu Mare. Este vorba despre loturi de înghețată Bounty, Twix și Snickers care au depăşită cantitatea de oxid de etilenă, iar consumul cumulativ din acest produs poate duce pe termen lung la tulburări cardiace, pulmonare sau cancerigene.

Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor  Satu Mare au desfăşurat în această săptămână mai multe acţiuni şi au retras de pe piaţă mai multe sortimente de înghețată.

“Alerta a fost declanșată datorită prezenței Oxidului de Etilenă, care a fost pus în evidență într-un aditiv folosit în procesul de producție al înghețatei. Până la această oră la nivelul județului au fost retrase de la comercializare, un număr de  încă 1.806 bucăți înghețată, cu sortimentație diferită”, arată DSVSA Satu Mare.

Numeroase loturi de înghețată Bounty, Twix și Snickers au fost retrase de pe piața din România din cauza oxidului de etilenă la niveluri mai mari decât cele permise de legislația UE, a anunțat sâmbătă Autoritatatea Națională Sanitar Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Lista întreagă a produselor cu probleme o puteţi consulta aici.

Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor ANSVSA, Mihai Ponea, a declarat sâmbătă, la Digi 24, că în aceste produse cantitatea de oxid de etilenă este foarte mică, însă „consumul cumulativ din acest produs poate duce pe termen lung la tulburări cardiace, pulmonare, cancerigene chiar”.