PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Păcăleală sau greşeală? Păţania unui sătmărean cu o mare firmă de betoane

Un sătmărean reclamă modul în care o mare firmă, cu staţie de betoane şi în Satu Mare, înţelege să îşi trateze clienţii. Totul s-a derulat online, pe platforma firmei care furnizează betonul, doar că înţelegerea iniţială nu a mai fost respectată, comanda nu s-a mai onorat, iar banii încă nu au fost returnaţi.

Mai exact, sătmăreanul şi-a făcut programare pentru turnarea unui beton. În prima fază, ziua şi ora din programarea online s-au potrivit cu disponibilitatea cșientului şi a echipei de muncitori. Astfel, plata a fost făcută pe loc, beneficiarul a făcut toate pregătirile, a angajat muncitorii pentru ziua respectivă, doar că, în după amiaza de dinaintea zilei programate, clientul a fost sunat şi i s-a explicat că nu poate fi livrat betonul la acea dată. I s-a propus o altă zi, dar acest lucru nu a fost posibil având în vedere că echipa de muncitori era deja pregătită. Supărat, clientul a solicitat să i se restituie banii pentru a achiziționa beton din altă parte, dar i s-a spus că acest lucru nu este posibil mai devreme de o săptămână. Cea mai mare supărare a clientului este faptul că şi după semnalarea problemei, pe site-ul companiei se puteau face programări pentru data respectivă, existând astfel suspiciunea că se apelează la o metodă nu tocmai corectă de a obţine comenzi, plăţi imediate, urmând ca ulterior să se modifice data livrării betonului după posibilitatea staţiei de betoane.

Redăm mărturia sătmăreanului:

“Săptămâna trecută ni s-a întâmplat o chestie destul de aiurea cu firma …. din Satu Mare și nu suntem primii din câte înțeleg. Ideea principală e că se folosesc de un mecanism/o strategie destul de nasoală ca să atragă clienți și pe urmă nu respecta înțelegerea, înainte cu o zi să ne aducă betonul ne-au anunțat dupa-masa că nu o să mai poată să vină a doua zi cu betonul deoarece chiar atunci a mers cineva în concediu, ne-au blocat banii spunând ca abia săptămâna asta joi ne vor face returnarea lor (după o săptămână). Nouă ne-au blocat cam 18.000 de lei. Suntem foarte nemulțumiți deoarece e vorba de o sumă foarte mare de bani, și ne-au anunțat abia cu o jumătate de zi ca nu mai pot sa vină, plus că dacă nu aveam alți  bani pentru a plăti o alta firmă, rămâneam fără beton până joi. Cert e că nu sunt serioși, ne-au blocat banii, obligându-ne să turnăm betonul tot cu ei, crezând ca nu avem altii”.