PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Uită de naftalină sau coji de cartofi și curăță coșul de fum cu soluții premium de la Pefoc 

Românii sunt recunoscuți pentru inventivitatea lor, dar și pentru inepuizabilele metode, așa zise “băbești” și după ureche, de a rezolva multe dintre problemele casnice cu care ne confruntăm în viața de zi cu zi. Totuși, când vine vorba despre curățatul în siguranță deplină a unui cos de fum, ar trebui să evităm aceste variante arhaice și să apelăm doar la produsele și soluțiile de curățare horn profesionale, special concepute pentru a întreține și proteja sistemele de evacuare, ferindu-ne cu adevărat casa și viețile membrilor familiei noastre de pericolele intoxicațiilor cu fum și a incendiilor accidentale.

Realitatea este că, de multe ori, aceste metode învechite, tradiționale, ori nu mai au efect în timpurile noastre moderne, ori nu știm noi să le folosim corect așa cum le foloseau strămoșii noștri. Rezultatul? Probleme nerezolvate și frustrare maximă! Același lucru se aplică și în cazul temei din acest articol: curățarea de gudron și depunerile de funingine dintr-un coș de fum, focar de semineu sau din sobă, cu ajutorul soluțiilor premium marca PEFOC. Meșterii sibieni cu peste două decenii de muncă și pasiune, dedicate comercializării și montării profesionale a tuturor tipurilor de dispozitive termice alternative din România, ne vin în ajutor cu câteva metode de curățare, unele populare și altele, recomandate de profesioniști.

Metode populare (nerecomandate de profesioniști)

Problema funinginei nu este nouă, iar strămoșii noștri au știut să facă față onorabil provocării curățării unui coș de fum. Existau și atunci, bineînțeles, servicii de curățare și întreținere a hornurilor, dar intervențiile hornarilor erau scumpe și uneori, nu foarte la îndemână. Cu toate acestea s-a încercat rezolvarea domestică și prin mijloace simple și mai puțin utile, precum sarea, naftalina sau arderea cojilor de cartofi.

Metoda curățării chimice a coșului de fum

Din această categorie fac parte o sumedenie de soluții, prafuri, pulberi și brichete tip buștean. Când sistemul este încălzit, pulberile sau soluțiile sunt turnate în foc, iar substanțele conținute, înmoaie funinginea, ulterior fiind eliminată pe evacuare. Există totuși un risc: aceste depuneri care se desprind în timpul curățării chimice pot cădea în canalul de evacuare sau se pot redepune în partea inferioară a hornului. Așadar, aceste metode chimice sunt foarte bune pentru prevenire și mentenanță periodică, însă, pentru o curățare profesională este nevoie de ceva mai mult.

Metoda mecanică de curățare a coșului de fum

Cea mai eficientă dintre toate, curățarea mecanică a coșului de fum este executată în general de profesioniști, adică de hornari sau coșari atestați și cu experiență. În cazul în care ești posesorul unei sobe sau a unui semineu pe lemne, curățarea în sine se realizează, fie de la înălțime (de pe acoperiș, acționând ustensilele de curățare de sus în jos) fie, dacă este posibil, de la sol, cu ajutorul unor tije flexibile și a unei perii speciale pentru curățarea hornurilor. Avantajul unei astfel de metode de curățare este siguranța lucrului bine făcut: coșarul trebuie îți va elibera o adeverință care atestă exact acest lucru! Astfel, te afli în siguranță, știind că nu exista niciun risc la funcționarea sistemului termic!

Folosirea regulată a metodelor sugerate mai sus pentru întreținerea periodică a coșului de fum și a surselor termice racordate la acesta, trebuie să fie completată de curățarea profesionistă a hornului, executată obligatoriu de un coșar autorizat în acest domeniu. În acest sens, intrând pe site-ul oficial pefoc.ro ai acces, atât la soluții premium de coșuri de fum ceramice sau clasice, cât și la echipe profesionale de curățare a coșurilor de fum – hornari cu experiență, care își cunosc meseria și care, nu te vor expune inutil riscurilor accidentelor pornite de la sistemul de evacuare al casei, protejându-ți familia de intoxicațiile accidentale cu fum sau de nedoritele incendii de locuințe.

Exit mobile version