PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Crește numărul persoanelor vaccinate în Satu Mare. Rata de infectare, în ușoară scădere

Rata de infectare în localitățile din județul Satu Mare este în scădere. La nivelul județului s-a înregistrat, marți, o incidență de 3,49 la mie, în vreme ce municipiul Satu Mare a ajuns la o incidență de 5.22 de cazuri la mia de locuitori. De asemenea, important de menționat este că numărul persoanelor vaccinate în județ este în creștere.

Direcția de Sănătate Publică Satu Mare va analiza aceasta săptămână necesitatea de a mai redeschide un nou centru de vaccinare, luând considerare adresabilitatea cetățenilor, un interes tot mai crescut pentru vaccinare, inclusiv cu cea de-a treia doză. De la deschiderea posibilității de a administra doza booster, în județul nostru s-au vaccinat cu doza 3 (Pfizer sau Moderna) 2205 persoane, în unul din cele patru centre deschise în acest moment.

Pentru menținerea rezultatelor bune obținute în gestionarea pandemiei de coronavirus, prefectul Altfatter Tamas solicită structurilor Ministerului Afacerilor Interne, în principal  Poliției și Jandarmeriei să continue și în această săptămână controalele în zonele aglomerate, restaurante, stații de alimentare cu combustibili, săli de evenimente, atât în ceea ce privește accesul cât și privind respectarea normelor de protecție.


Sursa: Instituția Prefectului Satu Mare