PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Polițiștii și jandarmii au ieșit pe străzi. Verificări de amploare în Satu Mare

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare desfășoară în permanență activități pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și de informare a cetățenilor cu privire la noile prevederi legislative și măsuri adoptate în acest context.

Cele mai multe dintre aceste activități se realizează prin cooperarea cu alte structuri cu atribuții pe linia menținerii ordinii publice, scopul fiind unul comun, și anume combaterea răspândirii virusului.

Activitățile vizează, în special, zonele aglomerate, agenții economici, precum și mijloacele de transport în comun.

Având în vedere noile măsuri, aplicabile începând cu 25 octombrie, activitățile polițiștilor sătmăreni integrează verificarea respectării prevederilor referitoare la portul măștii de protecție, respectarea interdicției de circulație, a programului de funcționare al operatorilor economici, restaurantelor, cafenelelor, precum și respectarea obligației persoanelor de a face dovada, în condițiile date, a dovezii de vaccinare sau trecere prin boală.

Dintre restricțiile ce trebuie respectate începând cu data de 25 octombrie, menționăm următoarele:

În contextul actual, polițiștii recomandă tuturor cetățenilor să conștientizeze importanța, atât pentru propria persoană, cât și pentru întreaga comunitate, a respectării măsurilor pentru limitarea riscului de răspândire a infectării cu coronavirus.

Poliţiştii sătmăreni vor continua activitățile pentru informarea cetățenilor și operatorilor economici și în perioada următoare, dar vor acționa și pentru prevenirea nerespectării legislației în vigoare.

Sursa: IPJ Satu Mare