PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTOGALERIE. Centru de permanență modern la Ardud, realizat din fonduri europene!

Centru de permanență modern la Ardud, realizat din fonduri europene. UAT Oraș Ardud, județul Satu Mare, în parteneriat cu Asociația CREST și Primăria Napkor din Ungaria a implementat în perioada 01.11.2019–31.10.2020 proiectul cu titlul “PrimCare RO-HU – Acces transfrontalier la servicii de urgență și asistență medicală primară de înaltă calitate în comunități mici”. Mai exact, este vorba despre un centru de permanență dotat cu aparatură performantă de ultimă generație.

Centrul de permanență se află în fostul sediu al Primăriei, astfel clădirea rămâne în continuare în slujba cetățenilor. Serviciile oferite vor fi gratuite, nu se va percepe taxă pentru actul medical.

„Nici nu se putea găsit o destinație mai bună fostului sediu al Primăriei, decât aceasta de a fi în slujba cetățenilor și a rămâne în slujba cetățenilor pentru unul dintre cele mai importante domenii, cel al sănătății. Nu doar aparatura performantă achiziționată prin firme de specialitate din Japonia și SUA, care va deservi populația, cât și personalul medical de înaltă ținută, reprezentat de doamna doctor Celia Țincău și colegii dânsei, care vor asigura asistență medicală permanentă, zi și noapte. Vor veni prompt în sprijinul fiecărui pacient. 20.000 de de oameni sunt în zona Ardudului care vor beneficia de servicii”, a spus primarul Ovidiu Duma.

Proiectul este cofinanțat prin Programul Interreg V-A România-Ungaria, având ca obiectivul general dezvoltarea serviciilor de asistență medicală comunitară coordonate la nivel transfrontalier în cadrul centrului de permanență medicală din Ardud și a cabinetelor de medicină de familie de la Napkor care abordează în mod optim nevoile populației în ceea ce privește intervenția de urgență, prevenirea, identificarea timpurie și tratamentul eficient, cu accent pe bolile ale sistemului circulator care reprezintă principala cauză de deces în regiune și la nivelul UE.

Principalele rezultate ale proiectului sunt: