PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. PSD Satu Mare, reacție după alocarea de bani către primării: ‘’Bătaie de joc a Guvernului Cîțu’’

Conducerea Partidului Social Democrat (PSD) Satu Mare a reacționat după ce Guvernul a împărțit banii din fondul de rezervă bugetară, alocând aproape toată suma către primarii PNL-UDMR din judeţ. ,,Este o bătaie de joc a Guvernului Cîțu”, a declarat Mircea Govor.

Guvernul a repartizat în teritoriu banii din Fondul de rezervă. Este vorba de peste un miliard de lei, care vor ajunge în special la primarii PNL și UDMR. Președintele interimar al PSD Satu Mare, Mircea Govor, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă că ,,Guvernul Florin Cîțu și-a bătut joc de primarii PSD”. La conferința de presă de astăzi au mai participat prim-vicepreședintele PSD Satu Mare, Gabriel Leș, respectiv secretarul executiv al partidului și primar al orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca.

,,Este o bătaie de joc a Guvernului Cîțu la adresa primarilor PSD, nu numai la nivel județean, ci și la nivel național. În momentul în care îți permiți, tu, ca prim-ministru, să îți plătești numai mita electorală pentru că ai fost ales la congres și să neglijezi și să-ți bați joc de restul primarilor care au primit, așa, zece la sută din suma alocată, mi se pare o sfidare, o bătaie de joc la adresa populației României”, a declarat Mircea Govor.

Primar al orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, a vorbit despre ’’practicile abuzive ale actualului Guvern’’. Edilul nu i-a menajat nici pe reprezentanții Guvernului în teritoriu, spunând că ”aceste alocări de sume ar trebui făcute conform solicitărilor din teritoriu’’.

,,Primăria orașului Negrești-Oaș a primit 100 de mii de lei, îmi vine să râd. Livada a primit 850 de mii de lei și are ca număr de locuitori jumătate din populația orașului Negrești. (…) Acâșul, cu o mie de locuitori, 520 de mii de lei. Cîțu, conducerea administrativă a județului Satu Mare, umilesc administrațiile locale, umilesc locuitorii acestor comunități locale. Este o politică a intimidării și a umilirii”, a declarat Aurelia Fedorca.

,,Disprețul și cinismul celor de la Guvernare, în special al domnului Cîțu, sunt la cote maxime. Niciun partid de guvernământ, nicio coaliție de guvernare nu și-a permis să-și bată joc de români în felul acesta”, a declarat și prim-vicepreședintele PSD Satu Mare, Gabriel Leș.

Toate declarațiile, în videoul de mai jos:


CITEȘTE ȘI: