PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Anchetă la Penitenciarul Satu Mare, după suspiciunile de fraudă la concursul de angajare

Administrația Națională a Penitenciarelor s-a sesizat cu privire la posibilele nereguli din procedura de concurs pentru ocuparea a 15 posturi de agenți de politie penitenciară din sectorul operativ (12 posturi bărbați si 3 posturi femei), organizat la nivelul Penitenciarului Satu Mare.

,,Administrația Națională a Penitenciarelor dezavuează orice abatere de la respectarea legislației și a procedurilor specifice organizării și desfășurării concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante din sistem.

Referitor la aspectele menționate, conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor a dispus, de îndată, efectuarea unui control intern pe linie de specialitate. În funcție de rezultatele acestor verificări, vor fi dispuse cu celeritate măsurile legale ce se impun”, a transmis Administrația Națională a Penitenciarelor, printr-un comunicat de presă.

Reamintim că 15 candidați ar fi fost picați pe nedrept la concursul de ocupare din sursă externă a unor funcții de polițist de penitenciare (agent operativ) la Penitenciarul Satu Mare, încheiat în data de 08.11.2021. Surse în interiorul concursului au afirmat că „toți cei care au fost pregătiți și au răspuns corect au picat”.


CITEȘTE ȘI: