PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Bătălie mare pentru postul de prefect la Satu Mare! Este dorit de PSD, PNL şi UDMR

Bătălie mare pentru postul de prefect al judeţului Satu Mare. După învesirea noului guvern PSD-PNL-UDMR, liderii politici sătmăreni au început discuţiile pentru reaşezarea funcţiilor de conducere din instituţii, în special la nivelul Instituţiei Prefectului.

Cel mai discutat post este cel de prefect al judeţului Satu Mare, care este dorit în special de ctre reprezentanţii PSD, care nu deţin nicio funcţie publică nici în Consiliul Judeţean şi nici în Primăria Satu Mare. De asemenea, postul de prefect este dorit şi de către conducerea PNL, deputatul Adrian Cozma, lider al PNL Satu Mare, exprimându-şi nemulţumirea în momentul în care postul de prefect a revenit UDMR-ului. Nu în ultimul rând, postul de prefect este dorit şi de către UDMR, care încearcă să îl menţină în continuare în funcţie pe Altfatter Tamas.

Deocamdată nu se ştie cărui partid va reveni funcţia de prefect şi cum se vor negocia celelalte posturi de conducere. Liderii partidelor din judeţ sunt chemaţi la Bucureşti la începutul lunii decembrie pentru a discuta detalii. În orice caz, postul de prefect va fi decis într-o negociere la nivel naţional şi poate reveni oricui, aşa cum s-a întâmplat când a fost obţinut de către UDMR.