PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. Tensiuni majore în AUR Satu Mare. Iulian Câcău cere excluderea noilor veniți din partid

Tensiuni majore în AUR Satu Mare. Fostul coordonator județean al partidului, Iulian Câcău, alături de vicepreședintele organizației județene AUR Satu Mare, Pop Mircea, secretarul Dima Viorel și vicepreședintele pentru comunicare, Calița Laurențiu, au anunțat, astăzi, în cadrul conferinței de presă, că au demisionat temporar din partid. Aceștia cer excluderea noilor veniți și au dat un ultimatum conducerii naționale

,,Comitetul Județean de Conducere Satu Mare al AUR a decis astăzi să trimită un ultimatum conducerii naționale, către Biroul Național de Conducere, cu privire la situația incertă care s-a produs în municipiul și județul Satu Mare odată cu venirea unor persoane care nu fac cinste acestui partid”, a declarat Iulian Câcău, trimițând câteva săgeți către Ștefan Csordas, care a ales să treacă de la PNL la AUR. ,,Domnul Ștefan Csordas a candidat la șefia PNL Satu Mare, dar a pierdut și a venit la AUR crezând că aici i se permite absolut orice”.

Iulian Câcău a spus despre noii veniți, printre care se numără și Adrian Ștef, că sunt ”personaje expirate politic și nu au ce căuta în AUR”. ,,Au văzut o oportunitate și au zis că aici e o pâine de mâncat. (…) Așteptăm decizia Biroului Național până cel târziu săptămâna viitoare, vineri, când vom decide dacă demisionăm în bloc toată organizația AUR, atât locală, cât și județeană, sau rămânem alături de acest proiect”, a spus Câcău.

La finalul conferinței, Iulian Câcău a declarat: ,,Noi nu ne putem compromite politic să rămânem și să stăm la aceeași masă cu acești oameni care nu au făcut altceva decât să prejudicieze imaginea partidului și cerem excluderea din partid a celor trei personaje, Adrian Ștef, Csordas Ștefan și Sim Leonard Mircea”.