PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Impact între două mașini, pe DN 19. Accidentul, provocat de un italian beat și fără permis

La data de 28 noiembrie, în jurul orei 15.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Carei au fost sesizați cu privire la faptul că pe DN 19, între localitățile Carei și Moftinu Mic a avut loc un eveniment rutier.

În urma primelor verificări efectuate la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat, de 49 de ani, cetățean italian, aflându-se la volanul unei autoutilitare ar fi efectuat o depășire neregulamentară a unui autoturism, condus de un bărbat, de 40 de ani, din Satu Mare, intrând în coliziune laterală și proiectându-l în parapetul din partea dreaptă a direcției de deplasare.

Ca urmare a accidentului rutier, o femeie, de 38 de ani, pasageră în autoturism a suferit răni ușoare.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, astfel că în cazul cetățeanului italian a rezultat o concentrație alcoolică de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate polițiștii au constatat faptul că bărbatul, de 49 de ani, nu posedă permis de conducere de nici o categorie.

Cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit în cauză sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și sub influența băuturilor alcoolice.

Sursa: IPJ Satu Mare