PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Licitaţia pentru salubrizare, reluată! Miza: 368 milioane lei!

Licitaţia pentru salubrizare a fost reluată! Primăria municipiului Satu Mare a anulat licitaţia pentru delegarea serviciului de salubrizare pe următorii 10 ani şi organizează o nouă licitaţie, valoarea totală a contractului depăşind 368 milioane de lei.

La licitaţia precedentă au fost depuse două oferte, cea a Florisal şi cea a asocierii SC Ave Bihor SRL – SC RDE Harghita SRL. După luni întregi de contestaţii şi procese, s-a decis anularea licitaţiei şi organizarea procedurii de la capăt.

Delegarea gestiunii serviciului de salubrizare în municipiul Satu Mare, cuprinde următoarele activități:

• Colectarea şi transportul deşeurilor; • Măturat, spălat, stropit şi întreţinerea curăţeniei căilor publice; • Curăţarea, transportul zăpezii de pe căile publice şi menţinerea în funcţiunea acestora pe timp de polei sau de îngheţ în municipiul Satu Mare; • Colectarea cadavrelor animalelor de pe domeniul public şi predarea acestora instalaţiilor de neutralizare.

Estimarea valorii contractului de concesiune pentru o perioadă de 10 ani este de: 368.127.329,60 lei fără T.V.A. din care:

– 250.857.627,70 lei fără T.V.A. pentru activitatea de colectarea şi transportul deşeurilor;

– 67.938.257,85 lei fără T.V.A. pentru activitatea de măturat, spălat, stropit şi întreţinerea curăţeniei căilor publice;

– 49.185.594,08 lei fără T.V.A. pentru activitatea de curăţarea, transportul zăpezii de pe căile publice şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei sau de îngheţ;

– 145.850 lei fără T.V.A. pentru activitatea de colectarea cadavrelor animalelor de pe domeniul public şi predarea acestora instalaţiilor de neutralizare.

“Autoritatea contractantă acordă punctaj pentru ofertele care prezintă pentru utilajele ofertate o normă de poluare mai mare de EURO 5, după cum urmează: • Electric – pentru care se acordă 2 puncte. • Hybrid / Plugin Hybrid cu NP Euro 6, pentru care se acordă 1,6 puncte. • Norma de poluare Euro 6 (nou sau cu o vechime de maxim 1 an) pentru care se acordă 1,3 puncte. • Norma de poluare Euro 6 (mai vechi de 1 an), se acordă 1 punct. • Hybrid cu NP Euro 5, pentru care se acordă 0,5 punct. • Norma de poluare Euro 5, pentru care se acordă 0 punct. Anul de referinţă de la care se calculează vechimea pentru Utilajele punctate este 2021! Utilajele care au norma de poluare Euro 5 sunt conforme, dar nu se punctează. În cazul în care ofertantul în cadrul ofertei va preznta utilaje sub norma de poluare Euro 5, oferta va fi considerată INACCEPTABILĂ”, precizează anunţul de pe SEAP.