PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Plombarea cu infraroșu a dat rateu la Satu Mare. Maskulik: „Revenim la tehnologia consacrată”

Plombarea cu infraroșu a dat rateu la Satu Mare. Administratorul public, Maskulik Csaba, s-a arătat revoltat vizavi de plombările începute cu tehnologia infraroșu în municipiul Satu Mare, arătând că plombele au ieşit din locul lor după 3 zile.  

Maskulik Csaba a afirmat astăzi, într-o conferinţă de presă, că a primit asigurări la momentul organizării licitaţiei, că plombarea cu infraroşu va avea o durabilitate mai bună decât una normală, cu o garanție de un an.

„Anul trecut când am făcut licitația, în premieră națională, am încercat să includem în caietul de sarcini acea tehnologie cu infraroșu care a fost foarte lăudată de cei care au gândit-o și cei care au făcut manualele de calitate. Am anunațat cu mare fast că am început această lucrare, dar, din păcate, a trebuit să constatăm anumite probleme, anumite plombe au ieșit din locul lor după 3 zile, lucru inadmisibil”, a spus Maskulik Csaba.

Conform Primăriei Satu Mare, metoda infraroșu are la bază încălzirea concomitentă a suprafeței gropii și a asfaltului, utilizând panouri radiante cu raze infraroşii (IR) până la temperatura la care se poate face plombarea. Însă nemulțumite de rezultat, autoritățile au decis revenirea la vechea metodă.

„Vedeți Podul Decebal, unde nu a ieși plomba, dar după o săptămână, au apărut probleme grave de calitate, în care suprafața a început să se macine, pur și simplu, nu am putut să acceptăm să mergem în continuare cu această tehnologie, având în vedere un alt aspect, productivitatea lui. Într-o zi se puteau face 5-6 plombe. Nu în ultimul rând, am considerat că decât să aruncăm banii publici numai de dragul de a arunca, am renunțat la această tehnologie. În aceste condiții va trebui să revenim la tehnologia consacrată care se face pe timp de iarnă, cu material stocabil”, a precizat administratorul public.

 

Exit mobile version