Odată cu sosirea primăverii, Negreștiul se îmbracă în straie alese, celebrând sărbătoarea artelor plastice – Art Bunavestire. Ediția cu numărul XXXVI este una specială, în care artiștii revin pe simeze după ce doi ani s-au desfășurat mai mult online.
Expoziția Art Bunavestire sau proiectul „ Art Bunavestire” conceput și organizat prima dată în anul 1987 de către șapte artiști plastici, fiind un proiect cu un început mai timid, încet a ajuns ca să fie o expoziție cu tradiție, celebrată în fiecare an și în aceeași zi de 25 Martie.
Art Bunavestire este un eveniment cultural și vine în pachet cu o expoziție diversificată aducând în fața vizitatorilor lucrări artistice de pictură, sculptură și grafică.
Acest eveniment, organizat de Muzeul Țării Oașului în colaborare cu Primăria Orașului Negrești – Oaș și Consiliul Local, înseamnă foarte mult pentru oamenii de pretutindeni, dar și pentru locuitorii orașului Negrești- Oaș din județul Satu Mare deoarece este unul dintre cele mai apreciate evenimente la nivel local, cu impact la nivel național și internațional.
Un număr de 18 artiști atât de la noi cât și din afara țării, respectiv Cehia și Republica Moldova, au ales să își expună lucrările în Galeria de Artă „ Dr. Mihai Pop”.
„În speranța că vizitatorii așteaptă cu nerăbdare să viziteze obiective culturale, invităm toți iubitorii de cultură la acest minunat eveniment, Art Bunavestire care se va desfașura la Muzeul Țării Oașului – Galeriile de Artă „ Dr. Mihai Pop” în data de 25 martie 2022 la ora 16:00”, au precizat organizatorii.
În toți acești 36 de ani de existență, de tradiție, au expus în cadrul proiectului nume sonore atât din țară cât și din străinătate.
„În acest an ne bucurăm de faptul că restricțiile pandemice au fost ridicate, și o să ne mai bucurăm de faptul că prezența la vernisaj va putea fi fizic și într-un număr mai mare de persoane decât am fost obișnuiti în ultimii doi ani”, au transmis cei de la Muzeul Țării Oașului.
Artiștii din grupul Art Bunavestire 2022 care vor expune sunt: Susana Ardelean, Teodor Buzu, Adrian Vasile Chira, Paul Covaci, Aurel Cucu, Cristina Cucu, Oleg Dobrovolschi, Mihail Gavril, Laura Teodora Ghinea, Nicolae Moroșan, Dorel Petrehuș, Corneliu Pop, Oana Valentina Pop, Ioan Pop Prilog, Ioan Pop-Vereta, Liviu Rața, Robert Ștrebeli și Dorel Topan, iar cronica plastică este semnată de istoricul de artă Vasile Duda.