PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

STUDIU. Cât de dezvoltat este iluminatul public în Satu Mare și cât costă lumina județului

Prețurile galopante ale energiei electrice au afectat, în ultima perioadă, deopotrivă consumatorii casnici, consumatorii industriali și autoritățile publice. SavElectro a încercat să afle de la administrații publice locale din toată România dacă au implementat sau măcar au în plan să implementeze soluții eficiente pentru reducerea consumului de energie și, prin urmare, a facturilor. Din studiul SavElectro reiese că 99.5% din străzile și ulițele județului Satu Mare au iluminat stradal, iar 42.3% din corpurile de iluminat stradal din județ sunt de tip LED.

Scopul studiului, derulat pe o perioadă de mai bine de două luni, a fost simplu: vrem să contribuim la conturarea unei imagini de ansamblu a situației iluminatului public la nivel național în România. Încercăm să descoperim care este gradul de modernizare a acestuia, la acest moment, pe teritoriul României, spun cei de la SavElectro, care au transmis cereri fiecărei primării în parte (peste 3000 de solicitări), prin care au rugat administrațiile publice, în baza legii, să ofere următoarele informații:

Starea iluminatului public în județul Satu Mare

Potrivit studiului, județul Satu Mare se situează peste nivelul mediei naționale când vine vorba de utilizarea tehnologiei LED în iluminatul public.

Cifrele care caracterizează județul Satu Mare: