PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTOREPORTAJ. Semnalizare deficitară pe Centură. Orașe importante, uitate

Cele mai importante indicatoare pentru şoferii aflaţi în trecere prin Satu Mare lipsesc de pe centura de ocolire, şi anume numele principalelor oraşe. La urcările pe centură sunt indicatoare doar spre Petea, Halmeu şi Zalău. Nu scrie însă nimic despre Oradea, Baia Mare, Carei, Negreşti Oaş, Sighetu Marmaţiei sau alte zone, astfel că şoferii aflaţi în tranzit trebuie să se bazeze pe GPS.

În schimb, există indicator dinspre ieşirea către Botiz către Mărtineşti, dar pe drumul respectiv nu se poate circula cu un autoturism obişnuit. Poate doar cu unul off road.

Dar, să o luăm punctual pe fiecare intrare.

Sensul giratoriu de la aeroport

Dacă vii dinspre aeroport, la urcarea pe centură ai doar două indicatoare, spre Satu Mare în dreapta, la prima ieşire şi spre Halmeu şi Petea la a doua ieşire. Cei care vor de exemplu să meargă spre Oradea sau Carei…

————————–

Sensul dinspre Oradea

 

Cei care vin dinspre Oradea, la intersecţia cu centura de ocolire au indocatoare doar spre vama Petea, Vama Halmeu, Satu Mare şi Zalău. Nimic despre Baia Mare, Sighetu Marmaţiei sau alte localităţi.

———————————————

Sensul dinspre vama Petea

 

La sensul de intrare dinspre vama Petea sunt indicaoare doar spre Halmeu, Satu Mare şi Zalău. Trebuie precizat faptul că mulţi turişti din nordul Moldovei dar şi din toţi maramureşenii şi foarte mulţi cetăţeni din Republica Moldova tranzitează vama Petea. Ei nu primesc informaţii despre rute spre Sighetu Marmaţiei sau traseul spre Baia Mare.

————————————

Sensul dinspre Botiz

La intrarea în oraş, dinspre Botiz, există indicatoare spre Mărtineşti (drumul este impracticabil), spre Satu Mare, spre Zalău şi Petea. Lipsesc indicatoare care să arate cel mai rapid şi bun drum spre Oradea, Carei.

Aşadar, cea mai bună variantă pentru trecători rămân tot aplicaţiile gen Google Maps sau Waze, care îi vor îndruma pe rutele cele mai scurte. Este doar o chestiune de timp până când hărţile onlie se vor actualiza.