PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. Satu Mare 2022. Și-au săpat drum sub Centură pentru a putea ajunge la case!

Problema locuitorilor din zona Sătmărel-Balta Blondă este deja binecunoscută: drumul de la calea ferată a fost blocat de betoane, oamenii au tot ieșit să protesteze, dar situația a rămas neschimbată la deja trei săptămâni de la inaugurarea Centurii municipiului Satu Mare. Când vorbim însă de această zonă trebuie să luăm în calcul toate aspectele, și anume cum afectează cu adevărat această problemă viața de zi cu zi a unor cetățeni plătitori de taxe și impozite. Pentru a ajunge în oraș, iar mai apoi pentru a se putea întoarce la casele lor, oamenii au fost nevoiți să își sape un drum sub Centură! Asta în Sătmarul anului 2022.

Vorbim despre o comunitate de pe strada Râtu Mare. Pentru că drumul lor a fost înghițit de Centură, oamenii au rămas izolați. Văzându-se puși în fața unei situații imposibile, locuitorii din zonă au căutat, totuși, o soluție. Și au găsit-o: au săpat un drum chiar sub Centura municipiului Satu Mare.

,,Ca să poată trece înspre oraș, la prima ieșire spre Balta Blondă, oamenii și-au săpat un drum. Acum se mai merge că e secetă și e uscat terenul, nu știm cum va fi când va ploua”, spune o sătmăreancă.

Cu toate acestea, agricultorii care își lucrează terenurile nu au mai au nicio șansă să iasă cu utilajele. ,,Oamenii muncesc, duc cereale, grâne, iar unica lor cale de acces a fost blocată”, mai spune femeia.