PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Alertă alimentară la Carrefour și Kaufland! A fost descoperită o bacterie periculoasă

Alertă alimentară la hypermarketurile Carrefour și Kaufland din România, inclusiv la cele din județul Satu Mare! Bacteria Vibrio Vulnificus a fost descoperită în creveții prefierți.

„Va informam ca datorita prezenței Vibrio vulnificus in materia prima utilizata pentru loturile de produse finite S.C.NOVEAST SEAFOOD S.R.L. ( distribuitor S.C.ADRIATIC SEA FISH S.R.L.) a initiat retragerea de la comercializare si rechemarea de la clienti a articolului mentionat mai jos, urmare a informatiilor primite de la furnizorul din Franța.

Vă informăm că datorită prezenței Vibrio vulnificus în materia primă utilizată pentru loturile de produse finite S.C.NOVEAST SEAFOOD S.R.L. ( distribuitor S.C.ADRIATIC SEA FISH S.R.L.) a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienți
a articolului menționat mai jos, urmare a informațiilor primite de la furnizorul din Franța”, sunt mesajele publicate pe site-ul ANSVSA.

În rândul persoanelor sănătoase, ingestia de V. Vulnificus poate provoca vărsături, diaree și dureri abdominale. Se recomanda persoanelor care detin produsul descris mai sus sa nu le consume ci sa le distruga sau sa le returneze magazinelor de unde au fost cumparate.

Vibrio vulnificus este o specie de bacterii patogene gram-negative, mobile, curbate, în formă de tijă, din genul Vibrio. Prezent în medii marine, cum ar fi estuare, iazuri salamastre sau zone de coastă, V. vulnificus este legat de V. cholerae, agentul cauzator al holerei.