PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. Convoi cu tancuri surprins în județul Satu Mare. Un alt convoi a ieșit de pe carosabil

Două convoaie a câte 15 tancuri au tranzitat judeţele Sălaj, Maramureş şi Satu Mare în drumul lor spre Ucraina, informează vasiledale.ro. Tancurile erau camuflate pentru a nu se vedea ţara de provenienţă şi erau escortate de Poliţia Militară Română.

Primul convoi a tranzizat judeţul Maramureş în această dimineaţă în jurul orei 4.00 şi a intrat în Ucraina prin PTF Halmeu în jur de ora 6.00. Imaginile au fost surprinse de un cititor atât pe DN 1C Baia Mare – Satu Mare cât şi în PTF Halmeu dar şi la câţiva kilometri pe teritoriul Ucrainei.

Potrivit sursei citate, al doilea convoi a fost surprins de un alt cititor pe DN 1H Jibou – Pasul Mesteacăn numai că unul dintre şoferii trailerelor înmatriculate în Ucraina nu s-a încadrat corespunzător într-o intersecţie şi a părăsit cu semiremorca partea carosabilă. Zona a fost închisă.

Ce spune Poliția:

În această dimineață, 2 august, o semiremorcă care transporta tehnică militară, a ieșit în afara părții carosabile la intersecția Drumul Național 1G cu Drumul Național 1H, din județul Sălaj.

Ansamblul de vehicule făcea parte dintr-un convoi agabaritic și era condus de un cetățean ucrainean, de 54 de ani.

În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale, respectiv avarierea unui indicator rutier.

Traficul a fost restricționat până la repunerea semiremorcii pe partea carosabilă.