PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Bobârnac! Duş rece celor ce ar trebui să se ocupe de promovarea județului Satu Mare

Bobârnac! Duş rece celor ce ar trebui să se ocupe de promovarea județului Satu Mare. În lipsa unei strategii de promovare a turismului la nivel judeţean, comuna Medieşu Aurit a demarat prima acţiune prin care să-i adune într-un loc pe proprietarii de pensiuni, hoteluri, restaurante şi administratori de obiective turistice, cu scopul de a crea conexiuni care să ducă la o colaborare astfel încât turiştii să rămână cât mai mult în judeţul Satu Mare.

Principalul organizator a fost Marius Chiş, care a spus că această acţiune este un fel de “bobârnac”.

“Am încercat ceva să facem, încercăm în fiecare zi. Câteodată reuşim, câteodată probabil mai avem şi anumite piedici. Această întâlnire s-a vrut un bobârnac pentru turismul din judeţ. Este un început. Colega noastră Mihaela Grigorean a vrut să facă această acţiune în august, îi mulţumesc pentru faptul că este o femeie deschisă la colaborare. Probabil ei au mai mulţi şefi pe care să îi convingă că ar trebui să îi facă, Noi avem unul singur, Marian Torok”, a arătat Marius Chiş.

Primarul comunei Medieşu Aurit, Marian Torok, a precizat că acest eveniment este pentru promovarea judeţului, respectiv a comunelor.

“Este un eveniment în premieră în judeţul nostru şi mă bucur că este la Medieşu Aurit. Am dorit să creăm nişte legături pentru a promova aşa cum trebuie judeţul nostru, respectiv comuna şi toate comunele. Suntem într-un număr suficient pentru prima ediţie, astfel încât să putem începe ceva şi să organizăm mai multe întâlniri pentru ca lumea de peste tot şi de peste hotare să poată să ştie că noi aici în judeţul Satu Mare avem foarte multe de arătat”, a spus primarul Marian Torok.

La rândul său, Felician Pop a arătat că acest eveniment este, de fapt, un duş rece aplicat autorităţilor judeţene.

“Iniţiativa aceasta a medieşenilor de a face un dus rece pentru cei care foarte bine au amorţit de atâta vreme, este faptul că Sătmarul este ca o gaură neagră pe harta turistică a României. Vă rog să vedeţi ce face Maramureşul, ce face Bihorul, mai nou şi Sălajul şi nu se ştie de ce Satu Mare, cu toate că este la 8 km de frontiera cu Ungaria, la 30 de km de frontiera cu Ucraina, avem aeroport internaţional, taote facilităţile, foarte puţini turişti vin. Eu, ca om care sunt şi agent de turism, sunt nedumierit ce se întâmplă. Aici este un început şi în urma acestei întâlniri măcar câteva firave conexiuni se vor putea face între cei care vor să facă turism în Satu Mare”, a spus Felician Pop.

El a explicat că toate acestea se întâmplă deşi Satu Mare are o ofertă turistică extraordinară, foarte diversă.

“Nu ştim să ne vindem, nu ştim să ieşim în evidenţă, nu participăm la târguri, parcă noi înşine am fi duşmanii noştri cei mai mari. Satu Mare este un tărâm al miracolelor, inclusiv turism ezoteric se poate face în Satu Mare. Am scris cărţi şi articole despre asta. Posibilităţile sunt foarte mari, dar noi stăm pe oo mină de aur şi dormim. Bine că nu stăm pe o mină de gaze, că gazele mai explodează din când în când…”, a adăugat Felician Pop.

Directorul Aeroportului Satu Mare, Mihai Pătraşcu, a anunţat că de anul viitor vor fi zboruri charter spre Antalya.

“Mă bucur că aici este un început de zbor şi ceea ce face domnul Marius Chiş aici nu face decât să ne dea aripi şi să ne adune ca împreună să puteam merge mai departe, să promovăm ceea ce avem, să ne bucurăm de ceea ce avem şi să-i facem şi pe alţii să se bucure de ceea ce putem şi noi să punem pe masă. Am văzut aici lucruri fantastice, de multe nu ştiam. Chiar merită să putem, să arătăm şi altora ceea ce noi avem, facem şi putem să producem”, a spus Mihai Pătraşcu.

Dincolo de a scopul de a crea conexiuni între cei implicaţi în turism, evenimentul a fost şi un semnal de alarmă cu privire la modul în care autorităţile abordează această temă.

Şi pentru ca totul să se desfăşoare într-o atmosferă relaxantă, pe scenă au urcat mai mulţi interpreţi.

Exit mobile version