PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

A fost semnat contractul de finanțare pentru Muzeul Industrializării Forțate. ,,Va fi emblematic”

Primarul municipiului Satu Mare, Gábor Kereskényi, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, și secretarul de stat  în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Csilla Hegedüs, au semnat contractul de finanțare pentru construcția Muzeului Industrializării Forțate din Satu Mare. La semnarea contractului au asistat și senatorul Turos Lóránd, deputații Magyar Lóránd și Szabolcs Nagy.

Proiectul este în valoare de 38 milioane de lei și va fi finanțat prin Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Muzeul va fi una din cele mai frumoase clădiri contemporane din România și va cuprinde o expoziție permanentă despre industrializare, printr-o combinație unică între echipamentele vechi și tehnica digitală, un spațiu multifuncțional pentru expoziții tematice și spații destinate comunității, în care se vor organiza activități culturale și educative din diverse domenii: artă, muzică, literatură.

,,Muzeul Industrializării Forțate din Satu Mare va fi una dintre cele mai frumoase lucrări de arhitectură contemporană din România. Eu văd un potențial uriaș în acest muzeu, ce va fi unul interactiv și educativ și va folosi tehnologia modernă a realității virtuale și augmentate, pe care nu le găsești în muzeele din această parte a Europei”, a afirmat secretarul de stat Csilla Hegedüs.

,,Am semnat un nou contract de finanțare europeană pentru un proiect care va fi emblematic pentru municipiul Satu Mare. Vom construi una din cele mai frumoase clădiri contemporane din România, vom realiza un muzeu de care sătmărenii vor fi mândrii”, a spus primarul Gábor Kereskényi.


CITEȘTE ȘI: