PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO/VIDEO. Tânărul care a accidentat-o mortal pe Karina, 2 ani de închisoare cu suspendare

Tânărul care a accidentat mortal o adolescentă de 13 ani pe str. Păuleştiului, în urmă cu doi ani, a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare. Sentinţa a fost dată în cursul săptămânii trecute, potrivit informaţiilor PortalSM. Şoferul avea 19 ani şi a lovit-o pe copilă pe trecerea de pietoni.

Accidentul a avut loc în 28.08.2020 pe o trecere de pietoni de pe str. Păueştiului. Tânăra s-a angajat în traversarea străzii pe trecerea de pietoni iar pe banda a doua a fost lovită de maşină şi aruncată în aer circa 4 metri. Ea a fost după la spital, în stare gravă, dar în 3 septembrie 2020 a decedat.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu a consumat alcool. El le-a spus poliţiştilor că a fost orbit de soare şi că în zonă este un brad care limitează vizibilitatea.

În cursul săptămânii trecute a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, având o perioadă de încercare de trei ani. De asemenea, trebuie să efectueze 90 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii la Caritas sau Primăria Odoreu.

Totodată, instanţa a hotărât ca societatea de asigurare să plătească în total sum ade 140.000 de euro părinţilor, surorii şi bunicilor.

Sentinţa poate fi atacată în 10 zile.

Colegii Karinei au plâns-o şi s-au rugat pentru ea, chiar în locul unde a fost accidentată.