PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Austriecii de la Strabag blochează dezvoltarea Aeroportului Internațional Satu Mare

Austriecii de la Strabag blochează dezvoltarea Aeroportului Satu Mare după ce au pierdut licitația. Aeroportul este presat de timp căci finanțarea vine din fondurile europene (FEDR) dedicate reabilitarii si modernizarii infrastructurilor aeroportuare din Romania, iar Strabag profită de asta, informează clujust.ro.

Satu Mare, alaturi de alte aeroporturi din Romania au aplicat si au obtinut banii necesari din fonduri europeane. Proiectul va oferi judetului un aeroport mai functional, mai mare, care indeplineste toate standardele internationale de siguranta.

Aeroportul International Satu Mare este pus intr-o situatie ingrata. Practic, aeroportul este blocat de catre o firma austriaca care, dupa ce a pierdut licitatia, a decis ‘’sa moara si capra vecinului’’. Cei de la Strabag, clasati pe locul doi in cadrul procedurii de achizitie publica, au decis sa depuna contestatie la CNSC impotriva rezultatului procedurii.

Astfel, semnarea contractului de proiectare si executie va fi blocata pana la pronuntarea unei decizii de catre instantele competente, iar intarzirea provocata de firma Strabag, coroborat cu faptul ca programul european de finantare inceteaza la finalul anului 2023, va face ca Aeroportul Satu Mare sa piarda fondurile europene, indiferent de rezultatul contestatiei.

La Satu Mare, la licitatia pentru reabilitarea si modernizarea infrastructurii aeroportuare, asocierea condusa de Strabag, din care face parte si o alta firma din Cluj, a iesit pe locul doi si a pierdut incredintarea contractului care a fost facuta catre asocierea Bog’Art – Drumuri Bihor  – UTI.

Sursa: clujust.ro