PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Lucrările din Centrul Vechi avansează. Circulaţia rutieră se închide în câteva luni

Lucrările din Centrul Vechi, care au început în urmă cu 5 luni, au aansat pe parcursul iernii. Muncitorii aproape cau finalizat partea de săpături pentru reţele publice, au turnat structura pentru fântâna arteziană şi au început modificarea clădirii fostei toatele publice.

Urmează finalizarea terasamentelor, montarea pavajelor, iar după ce zona parcului va fi finalizată întreaga zonă va fi închisă circulaţiei autoturismelor. Se estimează că lucrările la parc vor mai dura câteva luni, după care muncitorii vor începe lucrările în zona carosabil. Circulaţia rutieră nu va mai fi redeschisă aici, urmând să fie o zonă pietonală.

Proiect de 23 de milioane de lei pentru modernizarea Centrului Vechi, a început în luna noiembrie și are ca termen de finalizare luna decembrie a anului 2023. Până în prezent în zona parcului central au fost tăiații 85 de arbori și 95 de arbuști, urmând să se planteze alți 277 de arbori, iar împreună cu arborii şi arbuştii păstraţi vor fi în total 479 de bucăţi.

În zona parcului, suprafața de spații verzi se va mări cu o treime. Vor fi înlocuite rețelele electrice vechi, se vor monta stâlpi de iluminat LED, se vor reface fântânile, după care se va trece la refacerea aleilor și a trotuarelor. Piața Libertății va deveni astfel un centru de relaxare cu alei pietonale, zone de terase, piste de biciclete, culoar pentru transportul public în comun și spații verzi.