PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Șoferul unui autocar a lovit mortal un biciclist și a plecat. Susține că nu a auzit nimic

Un şofer de autocar din Satu Mare este cercetat penal pentru ucidere din culpă după ce lovit un biciclist şi a părăsit locului accidentului, susţinând că nu a auzit nimic. Dosarul este judecat acum, în 2023, deşi accidentul a avut loc în 2016.

Potrivit informațiilor PortalSM, în data de 21.08.2016, şoferul transporta un grup de elevi ce au efectuat o excursie în Ungaria, însoțiți de profesorii lor, cu autocarul. El nu a observat că are capota calei motor dreapta spate deschisă şi în timp ce a depășit un biciclist l-a acroșat cu capota, după care și-a continuat deplasarea.

În urma impactului s-a rupt capota calei, iar victima a fost proiectată de pe bicicletă pe drum cu răni grave, decedând a doua zi la spital.

Şoferul a declarat anchetatorilor că s-a oprit într-o parcare din Satu Mare şi a observat că îi lipsește ușa calei motor, dar nu ştia cum a pierdut-o, şi şi-a continuat drumul. Nicio persoană din autocat nu îşi aminteşte să fi auzit sau văzut ceva.

După ce a ajuns acasă, la scurt timp, a fost contactat de către organele de poliție, care i-au spus că a lovit un biciclist. După mai mulţi ani de discuţii, dosarul a fost redeschis. Şoferul este cercetat pentru ucidere din culpă.