PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO/VIDEO. Președinta Ungariei, prezentă la Carei. Românii protestează: ,,Aici e țara noastră”

Președinta Ungariei, Katalin Novák, este prezentă în municipiul Carei. E a fost invitată să participe la dezvelirea statuii lui Kölcsey Ferenc, monument ce a fost realizat cu susținerea guvernului Ungariei.

Evenimentul este programat să înceapă la ora 17.00, doar că în zonă și-au făcut apariția mai multe persoane ce protestează împotriva acestei vizite și a amplasării statuii. Înarmați cu steaguri tricolore, protestatarii au pregătit mai multe bannere pe care apar scrise mesaje precum ,,Transilvania, pământ românesc” sau ,,Aici e România, aici e țara noastră”.

Protestatarii, români din mai multe județe ale țării, nu vor ca la inaugurarea statuii să se intoneze imnul Ungariei și nu sunt de acord ca autorul imnului țării vecine să aibă o statuie în România. Oamenii ce vor să ajungă în fața primăriei sunt percheziționați.

La dezvelirea statuii lui Kölcsey, pe lângă președintele Ungariei, a fost invitat și vicepremierul UDMR, Kelemen Hunor. Monumentul amplasat în fața Primăriei Carei a fost realizat cu sprijinul guvernului Ungariei.

Exit mobile version