PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

REUTERS: Centru de reparaţie a armelor din Ucraina, la Satu Mare

Producătorul german de arme Rheinmetall construiește un centru militar de întreținere și logistică în Satu Mare, care va începe să funcționeze luna aceasta pentru a deservi armele folosite în războiul din Ucraina, a anunțat duminică compania, potrivit Reuters.

„Centrul de servicii ar trebui să joace un rol central în menținerea pregătirii operaționale a sistemelor de luptă occidentale utilizate în Ucraina și în asigurarea disponibilității suportului logistic”, a spus un purtător de cuvânt al companiei.

Hub-ul, situat în apropierea graniței cu Ucraina, va deservi obuziere autopropulsate, tancuri Leopard 2 și Challenger, vehicule de luptă de infanterie Marder, vehicule de transport blindate Fuchs și camioane militare.

„Este o preocupare cheie pentru noi, cei de la Rheinmetall, să oferim forțelor NATO și Ucrainei cel mai bun sprijin posibil”, a declarat șeful executivului Armin Papperger într-un comunicat.

Rheinmetall a fondat un centru similar în Lituania în iunie 2022 pentru a oferi sprijin vehiculelor NATO din statele baltice.