PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. Zeci de camioane militare în județul Satu Mare. Secret în jurul bazei Rheinmetall

Zilnic tot mai multe camioane militare se circulă în județul Satu Mare. Multe din ele merg spre Halmeu şi livrează tehnică militară Ucrainei, iar după anunţul companiei Rheinmetall care va construi un centru de reparaţie la Satu Mare speculaţiile sunt tot mai multe. Nimeni însă nu comunică nimic pe această temă. Nu este cunoscută nici localitetea în care va fi acest centru. Totul este ținut secret.

O coloană cu zeci de camioane militare, aparținând Ministerului Apărării Naționale, a fost surprinsă pe centura municipiului Satu Mare. Nimeni nu știe direcția exactă a acestora și nici conținutul lor.

Până în prezent totul este ținut secret, nu se știe locul unde va fi construită baza Rheinmetall, autoritățile nu comunică nimic.

Producătorul german de arme Rheinmetall a anunţat că va deschide un centru militar de întreținere și logistică în Satu Mare, care va începe să funcționeze luna aceasta pentru a deservi armele folosite în războiul din Ucraina, potrivit Reuters.

„Centrul de servicii ar trebui să joace un rol central în menținerea pregătirii operaționale a sistemelor de luptă occidentale utilizate în Ucraina și în asigurarea disponibilității suportului logistic”, a spus un purtător de cuvânt al companiei.