PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Au început lucrările la Aeroportul Satu Mare: terminal nou, investiţie uriaşă!

Au început lucrările la Aeroportul Satu Mare. Consiliul Judeţean Satu Mare anunţă că firma care a câştigat licitaţia a organizat deja şantierul şi a început primele lucrări.
“Am demarat lucrările de extindere și modernizare a Aeroportului Internațional Satu Mare. Constructorul a organizat șantierul și a început primele lucrări. Se lucrează la decopertarea stratului de vegetație și la relocarea fibrelor optice și conductelor de utilități.
A fost, de asemenea, amenajată o zonă în care vor fi amplasate containerele pentru relocarea provizorie a terminalului de plecări, respectiv sosiri, până la modernizarea spațiului actual care deservește acest serviciu”, precizează sursa citată.
 Este vorba despre contractul “Reabilitarea și modernizarea infrastructurii aeroportuare”, în valoare de 311.849.839 lei. Acesta este cel mai ambițios proiect de dezvoltare al Aeroportului Internațional Satu Mare de până acum, în urma căruia se va construi un terminal nou, se vor extinde terminalul existent și platforma de îmbarcare, iar pista va fi reabilitată. Proiectul mai prevede și achiziția de echipamente aeroportuare moderne.