PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTOGALERIE. Kereskenyi Gabor, întâlnire cu rabinul David Niederman, la Satu Mare

Kereskenyi Gabor, primarul municipiului Satu Mare, a avut o întâlnire cu rabinul David Niederman, președintele Organizaților Unite Evreiești din Williamsburg și Nord-Brooklyn, și Shraga Posen- membru în Consiliul Director, reprezentanți ai Comunității hasidice din New York.
Primarul a precizat pe pagina sa de Facebook că este bucuros să le poată oferi ocazia acestora de a își descoperi orașul bunicilor și moștenirea culturală lăsată de aceștia!
„Am avut plăcerea să mă întâlnesc cu rabinul David Niederman, președintele Organizaților Unite Evreiești din Williamsburg și Nord-Brooklyn, și Shraga Posen- membru în Consiliul Director, reprezentanți ai Comunității hasidice din New York. Istoria orașului Satu Mare este strâns legată de istoria acestei comunități. În anul 1905, Marele Rabin Joel Teitelbaum, una dintre personalităţile cele mai fascinante din istoria Sătmarului, a înființat Satmar Hasidic community din Brooklyn, New York, cea mai mare comunitate de evrei ortodocși din SUA, cu peste 100.000 de membri. 
Sunt bucuros că avem acum oportunitatea unei colaborări fructuoase și dorim să le oferim posibilitatea să redescopere orașul bunicilor și moștenirea culturală lăsată de aceștia!  Țin să-i mulțumesc senatorului de New York, Senator Chuck Schumer, pentru sprijinul și deschiderea în vederea restabilirii legăturilor dintre municipiul Satu Mare și Comunitatea hasidică din Brooklyn”, transmite Kereskenyi Gabor.