PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO LIVE. Incendiu la un magazin din centrul orașului Satu Mare!

Un incendiu a izbucnit, în această seară, la un magazin din centrul vechi al municipiului Satu Mare. La fața locului s-au deplasat două autospeciale ale ISU pentru lichidarea incendiului și un echipaj SMURD.

La fața locului s-a deplasat și echipaje ale Poliției și Jandarmeriei.

„La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la nivelul tavanului respectiv la tubulatura cablurilor electrice. Pompierii au intervenit pentru limitarea, localizarea și lichidarea incendiului, concomitent cu delimitarea propagării acestuia la întreg magazinul. În urma incendiului a fost afectată parțial instalaţia electrică și aparatul de climatizare, fiind salvată marfa depozitată în interiorul magazinului.

Nu au fost înregistrate victime.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost scurtcircuit electric la un conductor cu contacte imperfecte”, transmite ISU Satu Mare.

ISU Satu Mare a mai transmis următoarele atenționări:

-Verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.

-Nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, radiator, reşou, lampă, televizor şi altele asemenea;

-Instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului;

Unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a aparatelor electrice. Avertismentul vizează în mod special, electrocasnicele mari (frigider, reşou, televizor, maşina de spălat etc.).

-Alocaţi fiecărui aparat câte o priză. În cazul în care uniţi mai multe aparate la o singură sursă, aceasta se poate încălzi, provocând în scurt timp, un incendiu.

-Atunci când plecaţi de acasă pentru câteva ore, deconectaţi consumatorii puternici de la sursa de curent electric.

-În cazul în care folosiţi prelungitoare cu posibilitatea de stopare a alimentarii cu energie electrică, nu ezitaţi să deconectaţi consumatorii electrici de fiecare dată când petreceţi mai mult timp în afara casei.

NU UITAȚI!

Acordați atenție pregătirii în situații de urgență. Informați-vă asupra măsurilor și regulilor de comportare specifice tipurilor de risc, prin accesarea platformei naționale de pregătire: fiipregatit.ro