PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

5 idei pentru o casă primitoare

Acasă este locul în care te bucuri de linişte, relaxare şi timp de calitate cu toţi oamenii iubiţi. De aceea, este o idee bună să investeşti timp şi energie în amenajare, astfel încât spaţiul pe care îl numeşti acasă să fie primitor şi cald. Vestea bună este că poţi face acest lucru într-o mulţime de moduri şi că există soluţii ce se mulează pe toate bugetele.

Iată 5 idei pe care le poţi pune în aplicare pentru a avea o casă primitoare:

Alege pardoseli în culori pământii

Atmosfera de casă cozy şi primitoare se poate crea încă de la alegerea finisajelor. Este o super idee să optezi pentru pardoseli în culori pământii, neutre, nu foarte extravagante. Acest lucru te va ajuta să te bucuri de încăperi ce inspiră relaxare şi stare de bine.

Există o mulţime de variante când vine vorba de parsodeli, însă printre cele mai populare se număra parchetul, gresia şi mochetele. Pentru camera de zi şi dormitoare alege între parchet şi mochete dacă îţi doreşti un vibe modern şi primitor. Mochetele pufoase în culori precum alb murdar, bej sau gri sunt o super opţiune, precum şi parchetul în nuanţe de gri, bej, stejar său castaniu.

Dacă nu te poţi decide intre mochete şi parchet, există şi o variantă de mijloc. Să optezi pentru parchet, dar să completezi design-ul camerei cu covoare. Găseşti o mulţime de covoare ieftine atât online, cât şi în magazinele de profil.

Pentru bucătărie şi baie alege gresie, microciment sau parchet rezistent la apă. Şi aici este o idee inspirată să alegi culori neutre şi să stai departe de nuanţele foarte ţipătoare.

Optează pentru mobilier care inspiră confort

Mobilierul pe care îl alegi poate face diferenţa dintre o casă primitoare şi una încărcată sau cu o atmofera rece. De aceea, optează pentru mobilier care inspiră confort, de la mese şi scaune şi până la comode, dulapuri sau canapele.

Trebuie să ştii că nu ai nevoie de multe piese de mobilier pentru o casă completă şi primitoare. Este de preferat să alegi puţine piese, însă să pui accent pe calitate şi funcţionalitate decât să ai zeci de piese ce ocupa spaţiu degeaba sau nu îţi sporesc confortul.

Achzitioneaza decoraţiuni simple

O casă încărcată nu este tocmai o casă primitoare, aşa că este de preferat să nu încarci spaţiile cu prea multe decoraţiuni. Mai degrabă, alege piese de decor simple, dar de efect. Pune în living o vază cu flori, câteva rame foto sau un tablou. În dormitor, poţi opta pentru rame foto pe noptiere sau decoraţiuni din sticlă.

Decoraţiunile nu trebuie neapărat să fie costisitoare pentru a da personalitate casei. Cel mai important lucru este că acestea să se integreze în amenajare şi să fie pe gustul tău. Există o mulţime de obiecte de decor foarte ieftine, dar ideale pentru a da căldura casei, precum lumânările parfumate, vazele sau pernele decorative.

Investeşte în spaţii de depozitare

Spaţiile de depozitare te ajută să păstrezi cât mai puţine lucruri la vedere şi să te bucuri de o casă aerisita şi primitoare. Investeşte în cât mai multe spaţii de depozitare pentru a păstra ordinea în locuinţă, fie că este vorba despre sertare, dulapuri sau vitrine. Nu trebuie neapărat să ocupi spaţiu în camere pentru acest lucru. Spaţiile de depozitare se pot instala şi în alte zone ale casei, precum balconul sau holurile.

Amenajează balconul sau terasa

Balconul sau terasa nu trebuie neglijate. Indiferent de tipul de spaţiu exterior pe care îl ai în casă, acesta merită amenajat, pentru a te bucura de el exact aşa cum te bucuri de camera de zi sau de bucătărie. Balconul poate deveni un spaţiu de relaxare, de lucru sau zona de dining, în funcţie de cum decizi să îl amenajezi. Optează pentru scaune sau canapele, mese, mici spații de depozitare sau chiar un birou.

Dacă îţi doreşti ca acasă să fie un loc primitor şi care te îndeamnă la relaxare, inspiră-te din ideile de mai sus pentru a face cele mai bune alegeri.

Exit mobile version