PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Probleme cu avizul pentru înălţarea macaralelor de la noul pod. Se va remedia în curând

Probleme cu avizul pentru înălţarea macaralelor de la noul pod. Autoritatea Aeronautică Civilă a emis un aviz negativ pentru înălţarea macaralelor care ridică pilonii noului pod din zona ştrandului cu încă aproape 10 metri pentru continuarea lucrărilor la această uriaşă investiţie.

Potrivit surselor PortalSM, avizul a fost negativ deoarece ridicarea macaralelor ar intra pe un culoar de zbor în eventualitatea în care vreun avion ratează aterizarea, fiind într-un anumit scenariu, într-o zonă în care, teoretic, ar putea ajunge avioane. Acest lucru era aşteptat de ceva timp, şi prin urmare firma Strabag a solicitat un studiu prin care să se modifice procedura de ratare a aterizării, adică piloţii să decidă cu circa 200 de metri mai repede dacă reuşesc să facă aterizarea sau anulează aterizarea şi ridică din nou avionul.

Practic s-a solicitat autorizaţie pentru ridicarea macaralelor de la 82 de metri, cât sunt în prezent, la 91 de metri.

Se va transforma într-un avut pozitiv. E un studiu pe rol care chiar astăzi a fost predat celor de la Strabag. Se modifică puţin procedura de ratare a aeronavelor, dacă nu reuşesc să aterizeze la timp se modifică minima la aterizare şi cred că se va da un aviz pozitiv. În cazul procedurii de ratare există o anumită variantă în care se intersectează la o înălţime. Procedura respectivă se publică cu acceptarea ratării mai repede cu 200 de metri, atunci ridică aeronava mai repede şi nu mai face ca acei 10 metri să mai fie problemă”, au precizat specialiştii pentru PortalSM.

Aceştia au explicat că nu există absolut niciun risc.

Fiind vorba despre o situaţie temporară, până la finalizarea lucrărilor, există toate şansele ca avizul să fie unul pozitiv.

În tot acest timp lucrările merg mai departe pe sectoarele unde se poate avansa.

VIDEO: Raul Pristopan