PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. AUR cere mutarea Monumentului Limbii Române în Piața Libertății

AUR cere mutarea Monumentului Limbii Române în Piața Libertății. Adrian Ștef și deputatul Alianței pentru Unirea Românilor, Darius Pop, cer ca monumentul să fie mutat din curtea Muzeului de Artă în Piața Libertății din municipiul Satu Mare. 

,,În timpul mandatului meu de președinte al Consiliului Județean, în primăvara anului 2016, am amplasat acest monument al Limbii Române în curtea Muzeului de Artă. (…) Din păcate, atunci, Comisia Națională pentru Monumente de For Public nu ne-a dat autorizația să amplasăm în centrul Sătmarului acest monument”, a spus Adrian Ștef.

Deputatul AUR, Darius Pop, le cere instituțiilor din Satu Mare ,,să își dea mâna” și să obțină autorizația pentru mutarea Monumentului Limbii Române în Piața Libertății.

,,Facem un apel la Primăria municipiului Satu Mare, la Consiliul Județean, Direcția Județeană pentru Cultură, Centrul Cultural G.M. Zamfirescu și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale pentru a relua demersurile în vederea amplasării Monumentului Limbii Române în Piața Libertății. Sunt convins că dacă toate aceste instituții își vor da mâna, de data aceasta se poate obține autorizația privind amplasarea monumentului”, a spus deputatul Darius Pop.


VIDEO: TV1 Satu Mare