PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Adrian Cozma: ,,Propun revenirea la plata cu bani cash!”

,,Propun revenirea la plata cu bani cash”, spune Adrian Cozma, care cere, astfel, renunțarea la măsura Guvernului de limitare a plăților cu bani cash. ,,E o lipsire de libertate”, spune deputatul.

Redăm, mai jos, poziția deputatului Adrian Cozma:

,,E important să revenim cât mai rapid la starea de dinaintea limitării utilizării banilor cash. Nu putem impune un lucru pe care nu-l vrea aproape nimeni. E o lipsire de libertate până la urmă și niciun salariat n-ar trebui să fie obligat nici măcar să primească banii doar pe card. Trebuie să fie opțional, fiecare persoană dispune de banii lui așa cum dorește și să plătească în condiții legale, nu impuse.

Fie că vorbim de salariați sau antreprenori, nu putem porni de la ideea greșită că oamenii vor să înșele statul. Statul trebuie să găsească modalități prin care să monitorizeze activitatea economică din societate. Fiecare avem activități diverse care implică o anumită conduită socială, oamenii cumpără produse, animale, plătesc servicii agricole. Nu-i putem obliga să aibă toți card bancar, mai ales în condițiile în care nu avem încă bancomate în multe localități.  Așadar propunerea mea e clară: Trebuie să revenim asupra ordonanței și să renunțăm la măsura Guvernului de limitare a plăților cu bani cash. Sper ca toți colegii să susțină proiectul de lege inițiat în acest sens”.