PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Alexandru Horvat, acuzații la adresa lui Pataki: Pune limba unei minorități înaintea limbii oficiale

Alexandru Horvat, președintele Organizației de Seniori PNL Satu Mare, îi aduce acuzații președintelui Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, referitor la faptul că în postările sale de pe pagina sa oficială de Facebook, acesta scrie întâi în limba maghiară, iar abia apoi în limba română.

Horvat spune că președintele Consiliului Județean pune o limbă minoritară înaintea limbii oficiale a statului în care trăiește.

„Este din ce în ce mai clar că președintele “ales” al județului a ales la rândul său pe cine să reprezinte. Chiar și modestele (comparativ cu Bihor) proiecte cu care se laudă, le prezintă în limba celor pe al căror vot se bazează doar prin prisma naționalismului. Pentru președintele CJ limba oficială a județului nu mai este cea română, așa cum reiese din postarea sa. Trebuie să recunoaștem că face un efort de a se adresa și “restului” populației dar din punctul meu de vedere e mult prea puțin și denotă o lipsă crasă de respect la adresa sătmărenilor. Dacă nu poate fi chiar o dovadă de șovinism, punând limba unei minorități înaintea limbii oficiale a statului în care trăiește”, a transmis Alexandru Horvat.

Exit mobile version