PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO/VIDEO. Pataki Csaba, după deschiderea pârtiei Luna Șes: ,,Avem cu ce să ne mândrim!”

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a declarat, după deschiderea oficială a pârtiei de la Luna Șes, că, deși proiectul este unul așteptat de foarte mult timp, cel mai important lucru este că anul 2024 le-a adus sătmărenilor și Sătmarului o zonă foarte frumoasă, cu un potențial uriaș: ,,Avem cu ce să ne mândrim”, a spus Pataki.

Proiectul poate fi împărțit în mai multe etape, spune președintele Consiliului Județean, întrucât a început cu decenii în urmă.

,,Visul inițial a fost pornit încă din anii 80, când s-a făcut o defrișare, iar pe urmă, la începutul anilor 2000, printr-un proiect PHARE au fost achiziționate unele elemente din telescaun (…) Important este că în anul 2024 să pornim cu o pârtie funcțională și când zic pârtie mă gândesc la întreaga zonă. S-au dezvoltat multe servicii private și multe servicii publice”, a spus Pataki Csaba.

El a precizat că așteaptă ca zona să fie vizitată de un număr mare de turiști, atât iarna, cât și pe timpul verii.

,,Și vara este foarte frumoasă zona, am făcut peste 20 de cărări, poteci marcate, astfel că așteptăm turiști atât din zonă, cât și din județele învecinate și, de ce nu, chiar din străinătate. Eu mă aștept la o revigorare economică a întregii zone, o să apară spații de cazare, noi locuri de muncă, iar dacă ne vin musafiri avem cu ce să ne mândrim”, a mai spus președintele Consiliului Județean Satu Mare.

Noua pârtie de la Luna Șes a necesitat, de-a lungul anilor, o investiție uriașă: ,,Între 15 și 20 de milioane de euro”, a precizat Pataki Csaba.


CITEȘTE ȘI:

Exit mobile version