PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

HARTA. Construirea drumului expres Satu Mare – Baia Mare ar putea începe în acest an

Construirea drumului expres Satu Mare – Baia Mare ar putea începe în acest an. Deputatul PNL de Maramureş, Florin-Alexandru Alexe, a anunțat, miercuri, 10 ianuarie, că drumul expres Baia Mare-Satu Mare va fi lansat în licitaţie publică, iar lucrările ar putea începe în acest an, informează ziare.com.

Proiectul a fost propus de peste 20 de ani, pentru a fi realizat în diferite guvernări.

“Punem proiectele necesare dezvoltării Maramureşului în prim-plan! Aşa cum am promis, Drumul expres Satu Mare-Baia Mare urmează să devină realitate. Irinel Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transportului, a anunţat noi veşti bune privind dezvoltarea infrastructurii rutiere din România. În anul 2024 este vizată lansarea licitaţiilor pentru execuţia de lucrări a peste 750 de km de drumuri de mare viteză, printre care şi Drumul expres Baia Mare-Satu Mare. La finalul anului 2023, pe traseul drumului expres s-au executat ultimele foraje pentru completarea studiului geotehnic. În continuare, vom face toate demersurile necesare pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere”, a spus Florin-Alexandru Alexe.

Drumul expres Baia Mare – Satu Mare – Petea (vamă şi punct de frontieră spre Ungaria) este un proiect de peste 20 de ani care a fost propus pentru a fi realizat în diferite guvernări, însă a fost mereu amânat din planul de investiţii.

DATE TEHNICE:

Drum Expres Satu Mare -Baia Mare : în lungime de 72,51 km, va străbate traseul Satu Mare (DN 19 din Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare) – Botiz – Odoreu – Livada – Medieșu Aurit – Apa – Seini – Pomi – Ardusat – Recea – Tăuții Măgherăuș – Baia Mare (Bd. Independenței) și pentru care e prevăzută execuția a 29 pasaje, 22 poduri, 8 noduri rutiere, 142 podețe, o parcare de scurtă durată, un spațiu de servicii, respectiv un centru de întreținere și coordonare a traficului.

– valoarea estimată a investiției: 448,1 milioane euro, fără TVA.