PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Sătmărenii, invitați la Hora Unirii. Programul manifestărilor dedicate Zilei Unirii Principatelor Române

Manifestările dedicate Zilei Unirii Principatelor Române vor fi organizate de Instituția Prefectului Județul Satu Mare și MApN pe platoul din fața Inspectoratului de Poliție Județean, la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, începând cu ora 12.00.

Programul manifestărilor:

Manifestările se vor încheia cu tradiționala HORĂ A UNIRII, la care sunt invitați să participe toți sătmărenii.

,,Dragi sătmăreni, cu ocazia ZILEI UNIRII PRINCIPATELOR vă invit miercuri, 24 ianuarie 2024, să participăm împreună la manifestările organizate pe platoul din fața Inspectoratului de Poliție Județean, începând cu ora 12.00 la depuneri de coroane și jerbe de flori la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar la final să ne prindem în tradiționala HORĂ A UNIRII. Vă aștept cu drag”, a spus prefectul Radu Roca.

În municipiul Carei, manifestările vor fi organizate de Primăria Carei la Monumentul Ostașului Român începând cu ora 10.00. Momentul solemn dedicat Unirii Principatelor Române va debuta cu intonarea Imnului Național, urmat de un ceremonial religios și o alocuțiune privind însemnătatea evenimentului în istoria României.

După depunerile de coroane și jerbe de flori, va urma un scurt moment artistic și la final, tradiționala Horă a Unirii. De asemenea, în fața Teatrului Municipal Carei – ”Minutul de cultură” – o expoziție cu imagini ale personalităților Unirii Principatelor Române.