PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Autostradă în Satu Mare! CNIR vrea să preia proiectul de la CNAIR

Compania Națională de Investiții Rutiere (CNIR) analizează 11 proiecte pentru a fi preluate de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), potrivit directorului general interimar al CNIR, Cătălin Urtoi. Printre acestea se numără Autostrada Nordului A14 Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistrița – Suceava.

Lista de proiecte de investiții, ce ar urma să fie preluate de Compania Națională de Investiții Rutiere (CNIR), a fost transmisă către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) , listă fără de care nu a putut fi aprobat bugetul CNIR pentru acest an. CNIR a transmis către CNAIR o listă de proiecte pentru care a solicitat fișa tehnică individuală, cu situația la zi a implementării și dacă au fost bugetate sau nu în BVC CNAIR pentru 2024.

,,Funcție de răspunsul primit, vom face o analiză internă și vom solicita Ministerului Transporturilor o listă de proiecte care să facă obiectul transferului de la CNAIR la CNIR și care să fie prinse în Bugetul de Venituri și Cheltuieli CNIR pe 2024. De asemenea, vom finaliza și o procedură de lucru în vederea preluării acestor proiecte, procedură la care se lucrează în acest moment și care va permite o preluare din mers, fără blocaje ale proiectelor”, a declarat Cătălin Urtoi, directorul general interimar al CNIR.

El a mai spus că CNIR va fi pregătită să aducă plus valoare și să accelereze finalizarea acestor proiecte. „Această procedură va cuprinde întreaga gamă de proiecte: Studii de Prefezabilitate, Studii de Fezabilitate, Proiectare și Execuție”.

Proiectele de investiții rutiere dorite de CNIR: