Un județ al turismului multicultural, unde românii, maghiarii, șvabii, ucrainenii și alte naționalități trăiesc de secole în armonie, așa descrie Ministerul Turismului județul Satu Mare, într-o postare recentă, în care îi îndeamnă pe români să viziteze județul pentru frumusețea și obiectivele sale.
Îndemnul Ministerului Turismului începe cu descrierea castelelor și a bisericilor din județul Satu Mare
„Trecutul încă domnește prin turnurile castelelor, ori prin turlele ostenite ale străvechilor biserici, purtătoare de iubire, credință și smerenie. Astfel, cei care vor să își exploreze latura spirituală pot vizita Biserica Reformată din Satu Mare, care datează din secolul al XVIII-lea”, se arată în textul publicat de Minister.
Pentru cei ce vor să privească municipiul Satu Mare de la înălțime, Ministerul Turismului recomandă vizitarea Turnului Pompierilor.
Redăm, în continuare, textul publicat de Ministerul Turismului:
„Ați putea vizita Castelul Károlyi din Carei, construit în stil baroc ce datează de la sfârșitul secolului al XV-ea,cu o arhitectură impozantă, fiind compus din 41 de camere. Carei este ultimul oraș eliberat în cel de-al Doilea Război Mondial la 25 octombrie 1944, zi în cinstea căreia a fost instituită Ziua Armatei Române
Pasionații de istorie pot explora rădăcinile neamului românesc prin admirarea Statuii Lupoaicei, care reproduce celebra statuie din Roma ,,Lupa Capitolina”. Un element interesant care se regăsește pe statuie este reprezentat de trei medalioane cu chipurile lui Decebal, Ferdinand I și Traian.
Dacă vreți să vizitați un loc descris precum cel din povești, puteți să mergeți în orașul Negrești-Oaș, zonă în care tradițiile au rămas neschimbate. Aici, puteți vizita Muzeul Țării Oașului și Muzeul Satului.
Tot în Satu Mare, sub pământ clocotește în adânc apa binefăcătoare a izvoarelor termale, pe care le puteți vizita la Stațiunea Turistică de Interes Național din Orașul Tășnad, sănătatea voastră îmbunătățindu-se datorită beneficiilor apei termale.
Pasionații de drumeții pot admira măiestria naturii și se pot aventura în următoarele arii naturale protejate de lege:
* Cursul inferior al Râului Tur
* Pădurea cu Pini Comja
* Tinoavele din Munții Oaș
* Mlaștina Vermeș
Totodată, atunci când vremea permite, iubitorii de sporturi de iarnă pot vizita noua stațiune de la Luna Șes, unde, alături de activitățile de ski și snowboard, pot încă admira natura îmbrăcată în haine de iarnă.
Cei care vor să își exploreze latura artistică, pot descifra duminică firul narativ al spectacolului ,,Falstaff”, după William Shakespeare, jucat de către artiștii de la Teatrul de Nord din Satu Mare.
Voi ce vreți să vizitați în Satu Mare?”